ABC – ensiaskeleet rauhankasvatukseen

ABC – ensiaskeleet rauhankasvatukseen on avaus rauhan- ja ihmisoikeuskasvatuksen teemoihin. Kirja ja nettisivut on tarkoitettu opettajille sekä muille kasvattajille. Kirjan painos on lähes loppu, mutta harjoitukset ja tekstit löytyvät nettisivuilta. Perusopetuksen opetussuunnitelmista löytyvät rauhan- ja ihmisoikeuskasvatuksen periaatteet ja niissä korostetaan ihmisoikeuksia, tasa-arvoa, kulttuurien monimuotoisuutta, demokratiaa, osallistuvaa kansalaisuutta sekä kestävää kehitystä. Aiheiden irrallisuus oppiaineista tekee tavoitteiden toteuttamisesta kuitenkin haastavaa.

ABC – ensiaskeleet rauhankasvatukseen on innostava alustus rauhan teemoihin.  ABC-kirjan ja -sivuston avulla on helppo aloittaa rauhan- ja ihmisoikeuskasvatuksen käsittely. Esimerkkiharjoitukset ovat helposti sovellettavissa eri oppimistilanteisiin. Runot ovat Rauhankasvatusinstituutti ry:n tukeman Orun pakolaisleirin lasten kirjoittamia, ja ne julkaistaan sellaisenaan.

Kirja ja nettisivut on toteutettu Rauhankasvatusinstituutti ry:n ja Ihmisoikeus.net -hankkeen yhteistyönä ulkoasiainministeriön tiedotustuella. Esitetyt näkemykset eivät välttämättä edusta ulkoasiainministeriön virallista kantaa.