Työpajoja

Nuorille/lapsille suunnatut työpajat:

 

Matkalaukun kanssa maailmalle! -maalaustyöpaja

Kuvaus:

Työpajan alussa tutustutaan globaalikasvatuksen eri teemoihin ja lopuksi suunnitellaan sekä maalataan matkalaukkuja muutaman hengen ryhmissä. Teemoja ovat esimerkiksi rauha, ihmisoikeudet ja pakolaisuus.

Laukut toimivat valmistuttuaan kiertävinä taidenäyttelyinä.

Tavoite:

Koulutuksen tavoitteena on pohtia globaaleja teemoja ja kiteyttää lasten sekä nuorten omat ideat ja oivallukset kuvalliseen muotoon matkalaukun kylkeen.

Kenelle:

Koulutus sopii hyvin erilaisille leireille, kouluihin ja oppilaitoksiin. Koulutusta on toteutettu myös yliopisto-opiskelijoille. Osallistujien ikäryhmä 10 vuodesta ylöspäin. Koulutukseen mahtuu kerrallaan enintään 30 osallistujaa.

Kesto:

6 tuntia

 

 

 

 

 

 

 

Anne Frankin elämä ja nykypäivän rasismi

Kuvaus:

Työpajassa tutustutaan Anne Frank –näyttelyyn tai vaihtoehtoisesti katsotaan Anne Frank Housen tuottama suomennettu filmi (28 min). Esittelyn jälkeen tutustutaan holokaustiin ja nykypäivän rasismiin ja sen ehkäisemiseen toiminnallisten harjoitusten muodossa. Harjoitukset ovat pääosin Anne Frank Housen kehittelemiä ja niitä on testattu kymmenissä eri maissa.

Tavoite:

Työpajan tavoitteena on pohtia, miten ennakkoluulot ja syrjintä voivat eskaloitua laajamittaiseen väkivaltaan ja miten rasismiin ja syrjintään voidaan puuttua jo mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Anne Frankin tarina esittelee nuoren tytön tarinan, jossa syrjinnän ja vihan vaarat konkretisoituvat.

Työpajan tavoitteena on esitellä myös uhrien auttajia ja poikkeuksellista rohkeutta ja jättää nuorille toiveikas olo siitä että he voivat itsekin toimia ja olla rohkeita ja aktiivisia.

Kenelle:

Koulutus sopii hyvin erilaisille leireille, kouluihin, oppilaitoksiin. Osallistujien ikäryhmä 13 v. ylöspäin. Koulutukseen mahtuu kerrallaan enintään 30 osallistujaa.

Kesto:

3 tuntia

 

Lisätietoja ks.yhteystiedot -osio