Vapaaehtoistyöpaikat Euroopassa nuorille

RKI ja Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu EVS

RKI koordinoi suomalaisnuorille vapaaehtoistyömahdollisuuksia luotettaviin eurooppalaisiin kumppanijärjestöihin. Vuoden 2017 aikana RKI tarjoaa vapaaehtoistyöpaikkoja ainakin Portugalissa ja Sloveniassa sekä vuoden 2018 alusta nuorelle vapaaehtoiselle voidaan suunnitella yksilöity projekti myös esimerkiksi Hollannissa Anne Frank -talossa, Skotlannissa uskontojen välisen dialogin parissa, Georgiassa nuoriso- ja rauhantyössä, Serbialaisessa koulussa, Puolassa nuorten kuulemiseen erikoistuneessa järjestössä, Palestiinassa ihmisoikeustyössä, jne.

Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu on vapaaehtoistyötä, joka on nuorelle maksutonta ja lisäksi nuoren matkat, majoitus, ruokailut ja paikallisen mentorointi ja työohjaus korvataan EU-tuella. Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu on ainutlaatuinen ja turvallinen tapa hankkia kansainvälistä työkokemusta jo nuorena.

Lisätietoja vapaaehtoistyöjaksoista antaa RKI:n suunnittelija Heidi Jyrkkä, heidi.jyrkka@rauhankasvatus.fi. Hän vastaa kansainväliseen yhteistyöhön liittyviin kysymyksiin.

_______________________________________________________________________________________________________

Päivitys 20.6.2017: KAKSI 12 KK VAPAAEHTOISTYÖPAIKKAA PORTUGALIN LOUSASSA

RKI avaa nyt haun kahdelle suomalaisnuorelle vuoden kestävään vapaaehtoistyöjaksoon Portugalin Lousaan. Vapaaehtoiset työskentelevät eri projekteissa, toinen vapaaehtoinen Arcil vapaa-aikakeskuksessa mm. musiikkitapahtumien, luontoaktiviteettien sekä urheilun parissa sekä toinen Bloom -järjestössä Pronoia -hankkeessa lähiyhteisön kriisien, kuten köydyyden sekä syrjäytymisen ehkäisemikseksi.

Lousa on monikulttuurinen kaupunki ja vapaaehtoistyöntekijät toimivat osana yhteisöllisyyden edistämistä järjestämällä erilaisia tapahtumia. Vapaaehtoiset järjestävät keittopäivän, jossa lähisupermarkettien muuten jätteeksi päätyvistä ainesosista valmistetaan keittoa koko yhteisölle sekä vieraspöytä -päivän, jonka ideana on avata oman kodin ovet kutsumalla tuntemattomia lounaalle. Yhteisöllisyys kaupungissa on kukoistavaa ja paikalliset ovat avoimia eri kulttuuritaustasta tulevien kohtaamiselle. Yhteisötyölle on kysyntää!

Haku Lousan vapaaehtoistyöpaikkoihin on auki 15.7. asti ja vapaaehtoiseksi voit hakea lähettämällä motivaatiokirjeen ja CV:n osoitteeseen heidi.jyrkka@rauhankasvatus.fi. Lisätietoa Portugalin vapaaehtoistyöpaikoista saat myös samasta osoitteesta.

Päivitys 20.6.2017: HENRIIKKA ALOITTI EVS -JAKSON PORTUGALIN RANNIKOLLA TERAPIAHEVOSTALLILLA

RKI on juuri lähettänyt ensimmäisen Eurooppalaisen vapaaehtoisen Portugaliin. Henriikan Portugalin vapaaehtoistyöjakso rakentuu terapeuttisen ratsastuksen käyttämiseen nuorisotyön välineenä. Cavalo Amigo -järjestön tehtävä on parantaa vammaisten ja muiden erityisen tuen tarpeessa olevien elinoloja ratsastuksen avulla.  Cavalo Amigo on ainutlaatuinen mahdollisuus viettää 12 kk vapaaehtoistyöjakso hevosten parissa Figueira da Fozin rannikkokaupungissa.

Kuinka ratsastusta voidaan käyttää vaikeassa elämäntilanteessa olevien lasten ja nuorten tukemiseen? Cavalo Amigo käyttää ratsastusta ja hevostenhoitoa nuorisotyössä, erityisesti vammaisnuorisotyössä. Vapaaehtoisen työtehtäviin kuuluu vapaa-ajan aktiviteettien järjestäminen paikallisille lapsille ja nuorille, tapahtumien järjestäminen, terapeuttisissa ratsastustunneissa avustaminen sekä hevostenhoito. Cavalo Amigo järjestää myös 5-10 päivän leirejä, joiden järjestämiseen vapaaehtoinen pääsee mukaan. Vapaaehtoinen osallistuu myös ratsastustuntien ja -kierrosten järjestämiseen, ponien ja hevosten hoitoon sekä puutarhasta huolehtimiseen. Cavalo Amigo tarjoaa mahdollisuuden oppia myös varainhankinnasta sekä opetusmateriaalin tuottamisesta kouluille ja tapahtumiin.

Figueira da Fozin kaupungissa on vapaaehtoistöissä useampi nuori samaan aikaan, kaupungin lähistön ympäristö on maaseutumaista ja Atlantin valtameren aalloissa voi vaikkapa surffata. Vapaaehtoistöihin voi lähteä kuka tahansa 18-29 -vuotias. Aiempaa kokemusta tai erityistä kielitaitoa ei tarvitse olla. Haku Cavalo Amigo terapiahevostallille aukeaa taas keväällä 2018.

Päivitys 8.5.2017: VAPAAEHTOISTÖIHIN AMSTERDAMIN ANNE FRANK -HOUSEEN

RKI:n hollantilainen kumppani Anne Frank House etsii jälleen EVS vapaaehtoisia vuodeksi 2018. Anne Frankin talossa työskentelet museossa, joka oli Frankin perheen piilopaikka natseilta toisen maailmansodan aikana. Vapaaehtoisen tehtäviin kuuluu Anne Frankin talon erilaisissa kasvatuksellisissa ohjelmissa avustaminen. Anne Frankin talossa voit toimia esimerkiksi vertaisesittelijänä muille nuorille Anne Frank -kiertonäyttelyssä opastamisessa. Kiertonäyttely on kiertänyt myös Suomen kouluissa useita vuosia ja siitä löytyy lisätietoa RKI:n nettisivujen oppilaitoksille-osiosta.

Anne Frankin talon EVS paikkoihin on nyt haku auki. Lähetä CV ja motivaatiokirje yllä mainitulle yhteyshenkilölle 30.6. mennessä mikäli 12 kk:n EVS jakso Anne Frank Housessa kiinnostaa.

Anne Frank House: www.annefrank.org
EVS projekti Anne Frank Housessa: https://europa.eu/youth/volunteering/project/315_en 

 

Päivitys 4.5.2017: VAPAAEHTOISTÖIHIN LJUBLJANA PRIDE -JÄRJESTÖÖN

RKI:n Slovenialainen kumppanijärjestö Ljubljana Pride tarjoaa Syksyllä 2017 vuoden kestävän vapaaehtoistyöjakson Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa. Pride on ihmisoikeusjärjestö, joka järjestää vuosittain mm. Slovenian suurimman ihmisoikeustapahtuman Priden -kulkueen ja usean päivän oheisohjelman. Tämän lisäksi Ljubljana Pride työskentelee aktiivisesti mm. nuorisotyössä sekä kouluissa edistäen yhdenvertaisuutta ympäri Slovenian.