Järjestöosaamista, rahoitusta ja rauhankasvatusta -koulutuskokonaisuus

Rauhankasvatusinstituutti kutsuu nuorten parissa toimivia ammattilaisia ja vapaaehtoisia osallistumaan koulutuskokonaisuuteen, jossa luodaan hankemaailman ja hankeyhteistyön kautta yhdenvertaisempaa, osallistavampaa ja kestävämpää yhteiskuntaa.

Järjestöosaamista, rahoitusta ja rauhankasvatusta on koulutuskokonaisuus, joka toteutetaan maalis-toukokuun aikana pääasiassa Globaalikeskuksen tiloissa Hakaniemessä. Koulutus on tarkoitettu nuorten parissa toimiville ammattilaisille ja aktiivisille vapaaehtoisille, jotka haluavat kehittää taitojaan idean kirjoittamisessa laadukkaaksi rahoitushakemukseksi. Koulutus antaa myös uusia ideoita osallistavista menetelmistä rauhankasvatuksessa. 

Koulutuskokonaisuus tukee osallistujien omien yhdenvertaisuutta ja nuorten osallisuutta edistävien ideoiden toteuttamista hankesuunnittelun, oikeiden rahoituskanavien löytämisen sekä alueellisen ja kansainvälisen verkostoitumisen kautta. Koulutuksessa työstetään esimerkkimäisesti pääasiassa osallistujien omia ideoita valmiiksi hankehakemuksiksi. Koulutus tähtää erityisesti kansainvälisten hankkeiden suunnitteluun.

Koulutukseen valitaan osallistujia erilaisilla taustoilla. Hakijoiksi toivotaan erityisesti nuoria ammattilaisia ja vapaaehtoisia, jotka työskentelevät syrjinnän vaarassa olevien nuorten parissa.

Koulutus toteutetaan kurssimaisena opintokokonaisuutena. Koulutuspäivät ovat

lauantai 25.3. klo 9-15 (Itäkeskuksessa)
tiistai 28.3. klo 17-19 (Globaalikeskus, Siltasaarenkatu 4, 7. krs, Hakaniemi)
tiistai 4.4. klo 17-19 (Globaalikeskus, Siltasaarenkatu 4, 7. krs, Hakaniemi)
tiistai 11.4. klo 17-19 (Globaalikeskus, Siltasaarenkatu 4, 7. krs, Hakaniemi)
tiistai 18.4. klo 17-19 (Globaalikeskus, Siltasaarenkatu 4, 7. krs Hakaniemi)
lauantai 22.4., ylimääräinen valinnainen koulutuspäivä (seuraavan viikon Erasmus+ hakuajalle valmistava osallistujien omien hankehakemusten työstämispäivä)Kouluttajina toimivat yhdenvertaisuuden, osallistavien menetelmien, kansainvälisen yhteistyön sekä projektihallinnon asiantuntijat Riikka Bado, Riikka Jalonen ja Heidi Jyrkkä. Koulutusta tukee Aluehallintovirasto.

Ilmoittautumset on päättynyt.

Lisätietoja:
Heidi Jyrkkä
Suunnittelija, nuorisotyö ja kv yhteistyö
heidi.jyrkka@rauhankasvatus.fi